Ik heb iets met rode kool, of eigenlijk tegen rode kool. Het is een fobie die ik heb opgelopen tijdens een vakantie/weekendbaantje in een hotel in Nunspeet in mijn tienerjaren. Iedere zondag waste ik daar af, waarschijnlijk omdat ik een van de weinigen was die op zondag mocht werken. En iedere zondag stond er hetzelfde op het menu: gebakken aardappels met kip en -je raadt het al- rode kool. Waarschijnlijk omdat er veel oude mensen kwamen die niet veel eten of omdat het gewoon niet lekker was, kwam daarvan heel veel terug. Omdat ik de borden moest afwassen, deponeerde ik al die rode kool in een grote container. Aan het einde van de avond lag daar dus een flinke berg met rode kool drap en dat stonk natuurlijk enorm. Dat beeld en die lucht ben ik nooit meer kwijt geraakt en daardoor mijd ik sinds die tijd rode kool: warm, koud, in salades, met appeltjes of zonder appeltjes. De afgelopen dagen hebben wij oryx voorgeschoteld gekregen, met pasta en met diverse soorten groenten. Maar altijd zat daar rode kool bij. Gatver! En vandaag tijdens de lunch kregen we 'boerewors' , een specialiteit hier, met uiteraard rode kool salade. Ik hoop morgen zo op wortels op broccoli of wat dan ook....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten