maandag 6 mei 2024

Galicië

Zo, we zijn er weer klaar voor om een nieuw stukje Europa te ontdekken. Galicië dit keer, in Noord-West Spanje. Een eind rijden was het wel. Zaterdagochtend om iets over 7 zaten we in de auto. Het eerste stuk tot iets boven Parijs heb ik gereden. Prima weer en het schoot lekker op. Voor het tweede stuk heeft Edwin het stuur overgenomen, hij mocht de rondweg Parijs voor zijn rekening nemen. In de stromende regen overigens. We hadden daar een hoop vertraging, maar rond half 6 kwamen we aan bij de B&B in Avanton, waar we 's avonds zelfs werden begroet door een hop. Helaas lag de camera nog in de kofferbak, dus geen foto.  

Na een goede nachtrust reden we de volgende dag de volgende 9 uur naar Galicië. Best nog een stuk, en best vermoeiend ook, vooral omdat het vanaf de grens non-stop regende. Aangekomen in Ribadeo klaarde het gelukkig op en liet de blauwe lucht zich zien. Palmboom erbij, wat wil je nog meer?

We zitten hier in een mooi hotel, ietwat oubollig, in de Out of Africa kamer. Alle kamers hebben hier een film-thema: ik heb James Bond en Romeo & Juliet ook al voorbij zien komen. Het restaurant in het stadje verderop ging pas om 20:30 uur open, dus we aten laat en zijn daarna als een blok in slaap gevallen, in een bed dat zo strak was opgemaakt dat je liggend op je rug niet eens met je tenen omhoog kon liggen. Deed me een beetje denken aan de logeerpartijtjes bij oma als kind, waar ook laken en deken zo strak waren opgemaakt. Maar een goede nachtrust doet wonderen, dus zaten we vanmorgen fris en fruitig aan het ontbijt met prachtig uitzicht op de zee en de blauwe lucht.  

We blijven hier 2 nachten, want we wilden graag As Catedrais zien, en dan trekken we nog verder naar het westen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten