woensdag 18 september 2024

Dagje Skagway: cultuur snuiven en bijlwerpen

Vanmorgen werden we wakker met een stralend blauwe lucht. Heerlijk! En wat zitten we hier mooi tussen de besneeuwde bergtoppen! Even snel online om te kijken hoe het thuis was en toen zagen we ineens dat we een mail hadden dat KLM onze vlucht van Vancouver naar Amsterdam geannuleerd heeft. We waren omgeboekt naar 3 dagen later maar die tijd heb ik niet want dan moet ik alweer aan het werk. Het reisbureau is nu de opties aan het bekijken via Calgary of Parijs. Hebben wij weer!

Maar het was lekker weer dus even sightseeing in Skagway. Er was net een cruiseschip aangekomen dus het was behoorlijk druk in het stadje. Op advies van de meneer in het hamermuseum in Haines keken we in het Historical visitor center naar een film over de goudkoorts die hier geheerst heeft en hoe dat dan ging. Was erg interessant. 

Daarna door naar het theater, waar ik kaartjes geboekt had voor ‘The days of the ‘98 show’, die hier al 100 jaar draait. Erg leuk, een beetje kneuterig ook. Het ging natuurlijk ook over de tijd van de goudkoorts. Edwin mocht als een van de ‘perfect men’ nog even met wat andere mannen het podium op maar was blij dat hij weer mocht gaan zitten en hij niet werd uitgekozen om met een van de dames de kelder in te gaan !



Daarna even geluncht met een doughboy, een soort platte appelflap ter grootte van een elpee maar zonder appel en wel met veel suiker en kaneel. Prima lunch voor twee! Daarna nog even lekker door de straten geslenterd op zoek naar een souvenir, die we eindelijk vonden! 

Daarna zijn we gaan bijlwerpen. Superleuk om een keer te doen, want zoals eerder gezegd moet je altijd een beetje kind blijven, toch ? Eerst mochten we even oefenen op een zombie en daarna zijn we even een wedstrijdje gaan doen. Edwin won 2 keer, ik 1 keer. Het ging bij mij wat beter met een iets lichtere en kortere bijl. Morgen hoe dan ook spierpijn! Maar wel lol gehad!





Morgen gaan we de treinrit in de White Pass doen, helaas wordt het regenachtig, maar daar doe je niets aan…Daarna rijden een stukje verder  richting Whitehorse om bij een van de meren te overnachten. De laatste dagen slijten we rondom Whitehorse, we hopen nog even naar de hotsprings te gaan.

1 opmerking: