dinsdag 3 september 2024

Rond het vriespunt en de verwarming kapot

Gisteren was het 3 graden dus in de avond best lekker om even de verwarming aan te zetten in de camper. Ondanks dat we 3x de gebruiksaanwijzing gelezen hadden, blies het ding alleen wat koude lucht en dan steeds max 15 seconden. De hulplijn nam wel op maar gaf geen hulp over de verwarming en omdat het een feestdag was, was het regionale kantoor ook niet open voor hulp. Dus koud het bed in. Gelukkig hebben we naast de warme dekbedden ook dikke dekens gekregen en die hadden we wel nodig, de grootste truc is om ook alle lichaamsdelen binnenboord te houden de hele nacht om te voorkomen dat dat deel een ijsklomp wordt en in de kramp schiet. Aangezien ik meestal met mijn voeten buiten het dekbed slaap, gebeurde me dat 2x 😂. 

Vanmorgen dus snel warme kleren en een jas aangedaan, warme koffie gemaakt en eitjes gekookt en zo gauw het kon de helpdesk gebeld. We kregen ondertussen een berichtje dat vanwege de mist de vlucht over Tombstone Territorial Park naar vanmiddag verschoven werd, dus dat gaf ons de tijd om aan de slag te gaan met de verwarming. Een aardige dame stuurde ons per mail een uitleg voor de reparatie en met het gereedschap dat we hadden gingen we aan de slag.


Edwin moest een paneel los schroeven en de sensor eruit halen en schoonmaken. Gelukkig was dat het euvel en zitten we er nu weer warmpjes bij. De komende dagen blijft het in de nacht en de ochtend tussen de 1-4 graden dus een beetje warmte is wel lekker. 

De mist trekt nog niet echt weg, dus we wachten nog maar even af wat er gebeurt met de geboekte vlucht.





2 opmerkingen: