maandag 16 september 2024

Druilige dag in Haines & bezoek aan hamermuseum

Vannacht is het weer compleet omgeslagen. Ik had de wekker om 1 uur gezet voor eventueel noorderlicht omdat het zo helder was toen we gingen slapen, maar werd om 00:45 uur wakker van de regen en de windstoten. Omdat de luifel boven de slide-out enorm klapperde hebben we de slide-out maar een stuk dicht gedaan in de hoop dat de luifel heel bleef en wij wat konden slapen. De camper schommelde heen en weer, het verbaast me dat we niet zeeziek zijn geworden!

De rest van de dag werd het niet veel beter: wind en regen. Ook onze dag was niet al te best, met hoofdpijn tot gevolg. Dus maar even lekker naar buiten : regenjas aan de kop in de wind - dat helpt bij mij altijd het beste. We zijn hier eigenlijk 1-2 dagen te lang, dus hebben we de ferry een dagje naar voren gezet en gaan we morgen al naar Skagway. Het weer blijft een beetje hetzelfde dus ik heb de pilletjes tegen zeeziekte al klaargelegd !

Er is hier ook niet zo gek veel te doen behalve einde middag in een rijtje beren kijken, dus besloten we een bezoekje te brengen aan het hamermuseum. Dat was eigenlijk best geinig: 2500 verschillende hamers, groot en klein, van verschillende materialen en met verschillende doeleinden waren tentoongesteld in het kleine museum. De vrijwilliger die er stond vertelde honderduit.

De rest van de dag doen we even wat klusjes in de camper, even lozen, wat losgetrilde schroeven aandraaien, de deur weer maken en wat schoonmaken en opruimen en dan misschien nog een spelletje ofzo. Morgen weer op pad naar een nieuw avontuur. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

1 opmerking: