vrijdag 20 september 2024

Van Conrad naar de Eclips hotsprings

Vandaag zijn we richting Whitehorse gereden over de prachtige door geel kleurende bomen omgeven wegen. De eerste stop was Carcross, een leuk stadje met een hoop snuisterijwinkeltjes. Ik scoorde er nog een souvenir en we liepen even wat rond. Verder hadden we daar via de Canadese simkaart internet dus kon ik even het blogje van gisteren plaatsen. 

Het weer is heel erg wisselvallig : sneeuw in de bergen en in de dalen of zon of regen. Carcross konden we bezoeken in de zon. De winterjas is wel standaard aan nu, compleet met sjaal. 

De tweede stop was Miles Canyon, een kloof van lava die was uitgesleten door de Yukon rivier. Leuke stop, en daar ook weer even een stukje gewandeld. 



Aansluitend even de slideout uitgedaan en een broodje knakworst gemaakt voor de lunch. 

Door naar de derde stop van de dag: Yukon Wildlife Preserve, een opvangcentrum voor wilde dieren die aangereden, verstrikt in vallen of wees zijn. Sommige dieren hebben nog maar 3 poten, anderen zijn opgelapt en weer anderen zijn daar als jong gekomen en door mensen grootgebracht. Je kon daar een wandeling maken van twee uur en omdat we de laatste dagen wat meer in de benen zijn gegaan, hadden we hier ook wel zin in. 

Het was een pittige wandeling met een flinke klim, maar de herfstkleuren zijn zo mooi en we konden de meeste dieren ook goed spotten. De foto’s heb ik net mijn camera gemaakt en die zijn zo groot dat ik die even niet door dit kleine internet lijntje geperst krijg, dus die houden jullie tegoed. We moesten nog 10 minuutjes schuilen voor een bui maar verder was het goed te doen qua weer. Wel was er een prachtige regenboog, de zoveelste van vandaag!


Teruggekomen bij de parkeerplaats barstte het los dus reden we snel naar de camping op de hoek. Deze zit bij een luxe hot spring waar we morgen lekker de hele dag gaan vertoeven. Even het laatste dagje chillen, voordat we weer aan de lange terugreis gaan beginnen!



2 opmerkingen: