donderdag 5 september 2024

Dempster Highway

Vanmorgen na een goede nacht op een mooie provinciecamping zonder voorzieningen behalve wat outhouses (dixies met een houten hokje eromheen) en hout voor op je vuur, op tijd op pad gegaan in de hoop wat wild te spotten. 


Helaas bleef het bij een paar ptarmigans, een soort hoen, en een paar eekhoorns. Maar de weg was weer geweldig! Wat een vergezichten, er komt gewoon geen einde aan. De weg is nog steeds wel goed, er rijden regelmatig schrapers overheen. Er was maar 1 stuk van ca. 20 kilometer was we echt niet harder konden dan 15-20km/uur.



Bij Eagle Pains konden we tanken en even wat eten. De lunch was matig maar we hadden de buik weer even vol. Het restaurant leek een soort museum dus het was wel de moeite waard om even doorheen te struinen. Op deze plek in de middle of nowhere was zowaar wifi dus dat gaf ons de kans om even de ouders te informeren dat alles goed gaat en ik kon ook nog snel even het blogje van de dag ervoor plaatsen.



Na het tanken reden we door richting de Poolcirkel, dat is natuurlijk een fotomomentje! We reden nog even door en besloten toen toch maar de eerstvolgende camping te nemen. Daar hadden we nog even tijd om in het zonnetje te zitten met een tijdschrift (15 graden Celsius bij de Poolcirkel - heerlijk toch ?) 


Edwin hakte hout en maakte een vuurtje en we hadden zelfs tijd om een potje te Keezen. 




Morgen gaan we door naar Inuvik, dat is nog een uurtje of 5 rijden. En we moeten ook 2 rivieren over met de pont. We vermaken ons in ieder geval nog steeds prima !!

3 opmerkingen: