zondag 15 september 2024

Na geannuleerde excursie zelf maar een dagje vogelen

Vanmorgen hadden we vroeg de wekker gezet, want we zouden op beren- en arendenexcursie. Aangekomen bij de VVV hoorden we dat de excursie was uitgesteld tot 10 uur, dus moesten we een half uurtje wachten. We zijn lekker buiten gaan zitten, want het zonnetje was erdoor gekomen. Om 10 uur kwam de dame van de tour eraan en die gaf aan dat de excursie wel tot 13:30 uur uitgesteld werd, want de mensen uit Skagway die ook mee zouden gaan, waren vertraagd met de boot. Tja, niets aan te doen. We bleven nog een beetje kletsen met de dames van de tour en kwamen erachter dat de 3 uur durende busrit ons niet meer zou laten zien dan het stukje langs de rivier wat wij de afgelopen dagen al een paar keer gelopen hebben. En dat we waarschijnlijk al meer hadden gezien dan we op die hele excursie zouden gaan zien. Wat een domper! Gelukkig konden we annuleren en kregen we ons geld terug.

Ander plan dus voor vandaag, maar wat? Zo groot is het hier niet, en zoveel is er niet te doen. Even langs de souvenir shops dan maar en een bezoek aan de American Bald Eagle Foundation, maar die was niet open. Dan maar naar de farmer's market: een stuk of 15 tafels: 10 met snuisterijen en 5 met groente en fruit. Verder live-muziek met 4 oude knarren. Daar waren we dus ook wel met 20 minuutjes uitgekeken. Het is wel een beetje balen, want we moeten ons morgen ook nog vermaken hier, want we hebben kaartjes voor de ferry voor maandag.

Dus zelf maar weer op pad. Edwin spotte wat dolfijnen en we reden nog even een stukje langs de rivier. Daar waren de arenden druk in de weer met de zalm: zowel de volwassen Amerikaanse Zeearend (Bald Eagle) als hun jongen wilden poseren voor me. Wel echt gaaf hoor zulke joekels van vogels.  Het stinkt hier langs die rivier ook gewoon naar rotte vis. Alle beesten doen zich tegoed aan de zalm: beren, meeuwen, raven, arenden, zeehonden, etc. 





Morgen nog een dagje spotten dan maar hier en dan richting Skagway. Het klaart hier helemaal op, dus we gaan nu maar eens lekker van de zon genieten!

1 opmerking: