zondag 1 september 2024

Van Whitehorse naar Quill Creek

Tussen landen op het vliegveld en aankomst in het hotel zaten gisteren 30 minuten. In Whitehorse is een klein vliegveld met één bagageband en omdat onze koffers snel kwamen, stonden we ook zo buiten. Het is dat een drietal Chinezen onze taxi inpikten, anders waren we nog eerder in het hotel geweest. Na het inchecken sliepen we binnen 5 minuten, want het was een behoorlijk zware reis.

Vanmorgen rond half 7 fris en fruitig opgestaan en gedoucht en een stevig ontbijt gegeten, compleet met bacon & eggs, hashbrowns en worstjes. De bonen hebben we maar even achterwege gelaten. We krijgen er een mega fles ketchup bij en een halve liter koffie per persoon. Met gratis refill, dat dan weer wel haha!

Craig van het camperbedrijf was iets te laat, want hij had iedereen opgehaald, behalve ons. Gelukkig is alles 5 minuten rijden binnen Whitehorse. Na de uitleg van de camper hebben we nog even geneusd in de doorgeefkast en namen een BBQ-tje met wat toebehoren, anti-mug en wat andere praktische zaken mee. Wat een beest is deze camper zeg! Een F450 en hij is groot en zwaar.

Tegen half 11 waren we op pad, maar we moesten eerst even de (koel)kast en vriezer volgooien met proviand. Na een half uurtje shoppen waren we zo’n 320 Canadese dollar lichter, maar hadden we wel eten en drinken voor zeker 5 tot 6 dagen. Daarna konden we op pad. Voor vandaag stond er eigenlijk niet echt een eindbestemming op het programma dus zijn we richting Kluane National Park gereden via de Alaska Highway. We ontkwamen er niet aan om vaak te stoppen, want om iedere bocht zagen we weer een ander mooi landschap. Op de toppen van de bergen is de eerste sneeuw al zichtbaar en de bladeren aan de bomen worden langzaamaan geel. En het is hier gewoon echt niet druk, dus zelfs als je rijdt, ben je ontspannen.


Ik heb de app IOverlander geïnstalleerd en die laat de mooiste plekjes zien waar je gratis kunt overnachten. We vonden een prachtig mooi plekje langs de Quill Creek met een reeds door anderen zelf gemaakte firepit. Met een onbetaalbaar uitzicht. Daar kon Edwin nog even wat praktische zaken doen en heb ik de koffers uitgepakt. De BBQ kwam gelijk van pas : we aten een lekkere sirloin steak met daarbij koolsla. Lekker buiten ook, want na de regen van vanmorgen is het helemaal opgeklaard en is het 19 graden met een lekker zonnetje. Niets meer aan doen: Life is good!



Inmiddels heeft Edwin een lekker vuurtje gemaakt, waar we nog even gaan genieten van de zonsondergang straks. Ik denk wel dat we er op tijd in liggen. Morgen gaan we een uurtje of 5-6 rijden richting Chicken Alaska.

1 opmerking: