woensdag 4 september 2024

Van Dawson City naar de Dempster Highway

De vlucht over Tombstone ging niet door vanmorgen vanwege mist. Het kon verschoven worden naar 15:30 uur, maar dan was nog niet zeker of het door kon gaan. We besloten daar niet op te wachten en te starten met de Dempster Highway en als we daarvan terug komen een nieuwe poging te wagen. 

Dus de start van de Dempster, waar we eigenlijk stiekem een beetje voor gekomen waren. 


En we houden nu al van deze weg. Wat een ge-wel-di-ge vergezichten! Ik ben niet zo snel ergens stil van maar dit was echt overweldigend. Zo vreselijk mooi!!! 





De weg was eigenlijk best goed op wat kleine gaten na. We reden rustig aan net als iedereen daar. Op een paar idioten na die met 100 over de weg schuurden. Een van die idioten bezorgde ons dan ook een flinke steen op de voorruit die voor een flinke ster zorgde. Gelukkig heb ik daar een verzekering voor afgesloten, maar we moeten nog wel meer dan 1000km over deze weg en ieder gat kan natuurlijk een grotere scheur veroorzaken. Maar goed, we zien wel hoe het loopt. We hebben die vent wel even uitgescholden!



Inmiddels staan we op een hele mooie camping midden in het bos. Je registreert jezelf, stopt $20 in een envelopje en doet die in de brievenbus. Er ligt hout voor een vuurtje en er is een picknicktafel. Geen wifi haha maar wel heel veel borden dat je in berengebied bent en dus goed op moet letten. We raakten aan de praat met de buren op de camping. Meneer was jarig en mevrouw had voor de gelegenheid een flesje wijn meegenomen, maar geen kurkentrekker. Gelukkig hadden wij die wel! Toen het montuur van mijn bril daarna doormidden brak, bleek hij superlijm te hebben en was blij ‘to do a favour in return’. Iedereen blij. 


Er zitten hier wat vogels, die de boel afscheumen voor eten. De naam ben ik vergeten maar ze worden ook wel gray jay genoemd in de volksmond. Ze lijken wel wat op de taiga gaai in Finland. De buurvrouw vertelde dat de beesten zo brutaal waren dat ze uit je hand aten dus ik heb uiteraard even de proef op de som genomen en ze had gelijk. Een chipje was de moeite waard om op m’n hand te landen en er rustig van te smikkelen. Leuk !


Vanavond maken we zelf een pastaatje - morgen weer verder !


3 opmerkingen: