zaterdag 26 september 2020

Lange reisdag vandaag

We hebben vandaag een lange reisdag gehad. Om 7:15 uur zijn we vanmorgen weggereden. Het eerste stuk tot bijna Zwitserland heb ik gereden en bestond voornamelijk uit regen en Baustellen. Best vermoeiende 5 uur dus. Tussendoor nog een keer getankt met mondkapje op en een keer Currywurst gegeten (toen mocht aan tafel het mondkapje even af). Toen Edwin het stuur overnam, regende het nog steeds, en ook Zwitserland is erg druk met wegwerkzaamheden. Gezien het nieuwe reisadvies wilden we in Zwitserland liever niet de auto uit. Dat hebben we dan ook niet gedaan. 

Voor de Gotthardtunnel stond een file van ca. 1,5 uur. Maar goed, die kunnen we ook weer afvinken. Hoewel ik prima verder had kunnen leven zonder dat afgevinkt te hebben, want zo spectaculair was de tunnel niet. Het uitzicht in de file was wel mooi, over de besneeuwde bergtoppen. En ik had een kussentje meegenomen dus heb even de stoel naar achteren gezet. Na de tunnel was het zowaar droog moesten we nog ca. 1,5 uur rijden en arriveerden we rond 19:30 uur eindelijk bij onze B&B voor de nacht arriveerden. Net over de grens met Italië, vlak bij het Comomeer. De vriendelijke, maar temperamentvolle eigenaar probeerde alles in 5 minuten te laten zien en uit te leggen, terwijl hij ondertussen 2 restaurants belde om nog een plekje te veroveren voor ons. Uiteindelijk lukte het bij de 2e die hij belde, maar toen de 1e terugbelde, heeft hij de 2e weer afgebeld. Nou ja, het zal wel. Nadat we een soort van pistool op ons hoofd kregen in de vorm van een temperatuurmeter en we goedgekeurd waren, hebben we in ieder geval een prima glutenvrije pasta en een pizza gegeten, beide frutti di mare.  Nu nog even snel een drankje uit de honesty bar, en dan maar naar bed. 

Morgen de laatste 5-6 uur te gaan, maar we doen rustig aan, want het weer is morgen nog niet echt uitnodigend: 11 graden met regen. Later in de week knapt het nog wel wat op, maar ik acht de kans vrij groot dat wij morgen de houtkachel binnen aan maken!




1 opmerking: