zaterdag 17 september 2016

Aftellen ...

Het aftellen is begonnen. Morgen over een week stappen we op het vliegtuig. Alle voorbereidingen zijn gedaan. Alle papierwerk ligt klaar, de route staat op papier en de laatste dingen zijn uitgezocht. Een familielid heeft ons een parkpas bezorgd, zij zijn net terug uit Canada. Super-lief dat we deze pas mogen gebruiken.

Visa is ingeseind over de reis, om herhaling te voorkomen van het kleine paniekmoment in 2009 toen we een volle tank van de camper wilden afrekenen met Visa en zij uit voorzorg, vanwege dubieus gebruik in Canada, de creditcard geblokkeerd hadden.

Van Edwin's ouders hebben we ons verjaardagsgeld in Canadese dollars gekregen, wat er een beetje uit ziet als Monopoly geld met een doorzichtig stukje folie erin verwerkt.


Enige wat ons nog rest, is de koffer pakken. Best lastig, aangezien het in Vancouver nog 20-23 graden is als we daar zijn, terwijl in de Rockies de temperatuur rond de 6-8 graden ligt en 's nachts onder nul zakt. Daar is deze week ook al de eerste sneeuw gevallen. Veel shirts met een paar vesten dus en een lekkere wind- en waterdichte jas. Verder goede schoenen. En de grootste uitdaging : max. 23 kilo in de koffer stoppen (en anders hopen dat Edwin nog wat plek over heeft).

Deze week heb ik heel wat blogs en reisverslagen van andere reizigers gelezen en heb ik nog wat tips genoteerd. Daarnaast ben ik alleen maar enthousiaster geworden!

Dus nog even 5 werkdagen bikkelen en dan is het vakantie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten