dinsdag 27 september 2016

Het ophalen van de camper

De taxi reed voor bij het hotel en het bleek een Indiër te zijn die op basis van het adres geen idee had waar hij heen moest, en ook niet de moeite nam om zijn navigatie aan te zetten. Nou moet ik eerlijk zeggen dat het Indische accent, net als overigens het Amsterdamse accent, mij op voorhand vaak al prikkelt, maar dat komt door de vele Indiërs waar ik op mijn werk vaak mee te maken heb en waarmee vaak direct een communicatieprobleem ontstaat. Gelukkig sprak en verstond deze mijnheer amper Engels, dus we waren aan de goden overgeleverd. En dat bleek…Op de snelweg wist de taxichauffeur niet welke afslag hij moest nemen en dus besloot hij last minute stil te gaan staan op een verdrijvingsvlak tussen de afslag en de doorgaande SNELweg te stoppen. Om vervolgens vanuit stilstand weer in te gaan voegen. Gelukkig besloot hij dat na enig twijfelen te doen achter de truck die aan kwam denderen. Kamikaze actie 1 overleefd. Vervolgens nam hij de afslag om te concluderen dat het de verkeerde afslag was. Onwetend wat te doen en nog steeds geen idee waar hij moest zijn, besloot hij onder aan de afslag te keren. Heel even dacht ik dat hij zo weer tegen het verkeer in de afslag op zou rijden, maar hij bedacht zich toen er een grote vrachtwagen al toeterend schuin achter hem stond. Uiteindelijk waren we op de juiste weg en na nog wat getoeter van vrachtwagens vanwege de lage snelheid van de taxi, kwamen we aan bij Canadream. Blij dat we het gehaald hadden en deze hobbel genomen hadden.

Helaas was echter de ellende nog niet voorbij. We konden de camper ophalen tussen 13-16 uur, maar hadden ons niet laten ophalen door de shuttlebus van het verhuurbedrijf, omdat het dan kon zijn dat we pas om 16:00 uur de camper hadden en we hadden een reservering voor de ferry naar Vancouver Island om 15:15 uur. Dus, zoals wij Nederlanders gewend zijn, waren wij keurig op tijd om 12:30 uur bij Canadream. Daar werden we ontvangen met de mededeling dat we geen afhaalafspraak hadden gemaakt voor 13:00 uur en dat onze camper nog niet klaar was en nog van binnen en buiten schoongemaakt moest worden. En dus begon het lange wachten. Het zal misschien wel een cultuurdingetje zijn, maar ik vind dat als je een camper tussen 13-16 uur kunt ophalen, het niet zo kan zijn dat hij om 13 uur nog niet klaar is. Uiteindelijk kregen we de camper, na een uitleg van alle apparaten en slangen, om 15:45 uur mee.

De camper zelf is een mooi staaltje techniek. Hij lijkt redelijk krap, maar dat maakt hem handzaam en niet zo heel lang (26ft). De ruimte is pas zichtbaar als je de slideout naar buiten schuift. Over een breedte van zo’n 4,5 meter schuif de slideout een meter naar buiten. Hierdoor ontstaat een 2-persoonsbed en een ruime doorloop bij de keuken. De camper is van alle gemakken voorzien, hier kunnen we het prima 3 weken in volhouden.


De ferry hadden we al lang en breed gemist, maar we hadden de reservering gelukkig kunnen omboeken naar de boot van 17:45 uur.  Kapot waren we inmiddels wel, want we waren al op vanaf 2:30 uur in de ochtend, dus we hadden er al een hele dag op zitten. Gelukkig waren we ruim op tijd voor de boot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten