dinsdag 26 september 2023

Alcantarakloof en Taormina

Vanmorgen konden we lekker in het zonnetje ontbijten. Lilly, de Jack Russel kwam iedereen weer even begroeten. Toen we net de laatste koffie achter de kiezen hadden, begon het flink te regenen. Tijd om weg te gaan dus! Toen het net weer droog was, kwamen we aan bij de Alcantarakloof voor een wandeling van een uurtje. De zon kwam er weer door dus niets te klagen! De kloof was uitgesleten door een lavastroom en zag er best mooi uit. 








We hebben ook nog even door het water gelopen. 

Daarna zijn we doorgereden naar Taormina, waar een Grieks theater te vinden is uit de 3e eeuw voor Christus. Mooi, maar niet zo mooi als die in Pula en Rome. 















Het dorpje zelf is super toeristisch met allerlei snuisterijenwinkeltjes en heel veel terrasjes. Wel heel gezellig! We aten een prima lunch bij een tent met zeer onvriendelijk personeel. 

Bij terugkomst bij de B&B heb ik nog heel even lekker een uurtje bij het zwembad gelegen totdat de zwarte lucht de zon weer overschaduwde en de regen weer met bakken uit de hemel kwam. Al met al hebben we eigenlijk wel weer een prima dag gehad en hebben we de leuke dingen kunnen doen tussen de buien door. 

Morgen het laatste dagje hier - we vliegen om 17:45 uur weer terug naar huis. Donderdag moet ik weer aan het werk ook en is de volgende vakantie echt pas weer in mei.

2 opmerkingen: