donderdag 21 september 2023

Van Palermo naar een pareltje temidden van de wijngaarden

Vandaag was weer een reisdag. Na het ontbijt werd onze auto weer uit de beveiligde privé-parkeerplaats gehaald en voor de deur van het hotel gezet. Daar waar helemaal geen parkeerplaatsen waren, dus veroorzaakte de geparkeerde auto tijdelijk een opstopping met een hoop getoeter. Hup, koffer en tas erin. zwaaien naar de eigenaar die het overige verkeer links en rechts tegenhield en nog snel riep dat we rechts en dan meteen weer links moesten. Hoppa, zo van een oase van rust de drukte van Palermo in. Meteen zat er al een brommertje in onze dode hoek, maar dat ging gelukkig goed. De weg uit Palermo was ook iets rustiger dan de weg Palermo in, dus vrij snel waren we de stad uit, zonder al te veel gemopper en "pas op's". 

We kozen voor de weg dwars door de wijngaarden. Er werd volop geoogst dus dat was erg leuk om te zien hoe de kleine trekkertjes en bakwagentjes vol met trossen druiven af en aan reden naar de fabriek die de druiven verwerkte. Een compleet ander landschap dan wat we tot nu toe gezien hebben! 




Even misten we een bord en belandden we een paar kilometer om een onverharde "weg" maar daar stuurde onze MG ons prima doorheen. Niets spannends vergeleken met Australië!

We aten in Sciacca, aan zee,  en reden daarna door naar de B&B, een prachtige villa met veel kamers en een binnenplaats en zwembad, te midden van de wijngaarden. Echt een pareltje! De kamer is prima, en er zijn buiten genoeg plekjes om 's avonds nog even te genieten van een wijntje. Het zwembad is echt geweldig: een infinity pool waar je heerlijk kunt afkoelen. 



En dat lukt prima omdat hier een lekker windje staat, we zitten op 3km van zee. We hebben dan ook vanavond aan zee gegeten, uiteraard weer vis. 



Mooi plekje hier dus, waar we de komende 3 nachten verblijven. Morgen hebben we weer een activiteit gepland en gaan we van 10-13 uur quad rijden. Beiden op een eigen quad dus we hebben er zin in! Zal wel lekker zweten worden, want morgen tikken we de 30 graden wel weer aan. Daarna gaan we meteen door naar het strand denk ik. 

1 opmerking: