woensdag 20 september 2023

Sightseeing Palermo

Vandaag eerst maar eens een beetje uitgeslapen alvorens aan het ontbijt te beginnen; een tafel vol fruit, croissants met verschillende vullingen , geval, koekjes, pizza, gekookte eitjes en alles wat ik nog vergeten ben. En wederom heerlijke cappuccino. 

Daarna de warmte in om Palermo te bezoeken. We zitten hier in het hotel op loopafstand van de binnenstad dus de auto kon vandaag achter slot en grendel blijven. En eerlijk is eerlijk : wij houden niet van steden, maar Palermo is echt heel leuk. Levendig met veel straatmuzikanten en marktjes, street food markten, oneindig veel mensen op straat en prachtige kathedralen, theaters en andere gebouwen met een geschiedenis.








We hebben 6 uur door de stad geslenterd en hebben street food gegeten midden op een markt met smalle doorgangetjes en mensen die hun waar als de beste en lekkerste aanprijzen. 

Verder hebben we natuurlijk lekker een terrasje gepakt. 

Zometeen maar even lekker douchen want het is hier echt bloedheet en bewolkt dus een beetje Nederlands warm met 28 graden. Vanavond maar weer een lekker visje proberen te scoren!


1 opmerking: