maandag 18 september 2023

Boottocht naar Lipari en Vulcano

Vanmorgen ging om 06:15 uur de wekker, want we moesten om 9 uur in de haven van Milazzo zijn en dat was toch ruim 1,5 uur rijden. Het ontbijt zou daarom iets eerder voor ons geserveerd zijn en was prima: ook voor mij was van alles gekocht. Verder lekker vers gebakken brood met beleg en vers gebakken koekjes, maar ook vers fruit. Morgen maar wat rustiger van genieten, want vanmorgen hebben we alles in 15 minuten weggewerkt. Gelukkig maar, want parkeren bij de haven van Milazzo was nog niet zo heel gemakkelijk, dus we hadden onze tijd wel nodig. Bij de kaartcontrole trof ik wederom geen vriendelijke meneer, die meteen zijn stem verhief toen ik hem even niet hoorde vanwege een voorbijrijdende scooter. 

De boottocht zelf was heerlijk: de wind in de haren en als 1e stop Lipari, waar we ons 2,5 uur mochten vermaken. We slenterden door de straatjes waar prullaria verkocht werden, door de haven en langs de oude overblijfselen van door de eeuwen heen. We aten de specialiteit cannolo en een heerlijke lunch. 






Met ons roze polsbandje om kregen we weer toegang tot de boot, vanuit waar we - via een kleine detour vanwege de mooie rotsformaties - doorvoeren naar Vulcano, met daarop zoals de naam al doet vermoeden, een vulkaan erop. Deze leek op verschillende plekken nog wat te roken. Gezien de temperatuur waren we echter niet van plan om deze te gaan bezoeken (we hebben de Etna tour nog op het programma staan ook), dus zijn we linea recta naar het zwarte zandstrand gegaan om wat af te koelen in zee. 


Dat was heerlijk, maar het afkoelen viel nog tegen, want vanwege zwavel en warme bronnen was het water niet alleen lauwwarm, maar stonk het ook naar rotte eieren (zwavel). Daar wen je snel aan en verkoelend was het al met al toch wel met een windje erbij. Het leek hier op de eilanden ook wat minder heiig dan op Sicilië zelf, waar het eigenlijk non-stop een beetje bewolkt/heiig is. Het lijkt wel of vanwege het uitblijven van een zuchtje wind, alles blijft hangen: meer een beetje smog ofzo.

Tegen 18 uur waren we weer terug in de haven van Milazzo en konden we aan de terugweg beginnen, eerst over de tolweg en het laatste stuk over een slingerweg. Had ik al gezegd dat ze hier rijden als idioten? Binnenbochten, inhalen bij inhaalverboden, toeteren, knipperen, handgebaren maken en vooral voorrang nemen, wat de regels of de borden daar ook over zeggen. O en die scooters kun je overal ineens in een ooghoek zien. Die kijken helemaal nergens naar. 

In Cefalú aten we nog even een snel pizza'tje en visje alvorens de supersteile weg in de eerste versnelling weer omhoog te rijden naar onze mooie B&B. 


Morgen nemen we wat meer tijd voor het ontbijt en doen we rustig aan : we rijden door naar onze volgende locatie in een oude kathedraal in Palermo. Ben echt benieuwd, naar de stad en de B&B.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten