zondag 11 oktober 2020

Middag Vianden

Het weer is hier nog steeds prima (lees: 13 graden, droog en wat zon) en we slapen hier ontzettend goed. Vandaag zijn we pas om 9:30 uur uit bed gerold en na wat lanterfanten met een paar bakken koffie erbij (de eerste bak zelfs lekker in de tuin toen een groene specht me om de oren vloog >> weer geen foto), zijn we toch wat gaan ondernemen en naar Vianden gereden. 

Met de stoeltjeslift omhoog en langs het kasteel weer naar beneden gelopen. Hoewel we eigenlijk weinig spierpijn hadden van de wandeling van gisteren, voelden we nu wel in de benen dat we gisteren ook wat gedaan hadden. Het kasteel zelf hebben we verder niet bezocht, maar het ligt daar wel prachtig aan de rivier de Our. Bovendien zijn de bladeren aan de bomen al flink aan het verkleuren. Ik had de camera niet meegenomen, dus de foto's zijn allemaal met de telefoons gemaakt.







Op de terugweg nog even een stukje van de wijnroute gereden en een klein hapje gegeten in Remich, wat best toeristisch is en hier slechts een paar kilometer vandaan is. We zitten hier aan de Moezel zoals eerder gezegd, en we zijn er vandaag achter gekomen dat die Moezel precies de grens is tussen Luxemburg en Duitsland. We zitten dus net aan de juiste kant van de rivier. We merken wel dat ze hier nog wat minder ingericht zijn op mondkapjes, terwijl wij in Italië natuurlijk de laatste dagen die dingen zowel binnen in gebouwen als ook buiten op straat moesten dragen. Wij dragen ze toch dus wat sneller dan de meeste mensen hier. Bij terugkomst in het huisje weer lekker de haard aangestoken en even de finale Nadal - Djokovic gekeken, wat een redelijke teleurstelling werd. Nadal was heer en meester en het was in 3 sets al gebeurd.

We hebben hier een lekker flesje wijn gekregen van de eigenaresse en zijn erachter gekomen dat deze van een wijnhuis / wijngaard vlakbij komt, dus we gaan morgen eens even kijken of die open is en of we daar wat wijn kunnen proeven en aanschaffen. Nog even een paar daagjes genieten voordat we weer naar de Corona-ellende in Nederland gaan. Het blijft hier voorlopig nog gewoon droog dus we nemen het er nog even van!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten