dinsdag 6 oktober 2020

Città della Pieve en Carniola

Vandaag startten we een beetje langzaam op. Eerst hebben we uitgeslapen, toen op ons gemakkie een kop koffie gedronken in het zonnetje buiten en pas tegen 11:30 uur zijn we wat gaan ondernemen. 

Allereerst hebben we een bezoek gebracht aan Città della Pieve, wat bestaat uit allemaal smalle straatjes met leuk gekleurde luiken voor de ramen. Kruip-door-sluip-door dus, niet heel erg handig met een Rav-4 en dan binnen de muren parkeren. Maar met een beetje passen en meten kwamen we wel het stadje weer uit. Het smalste straatje van Città della Pieve was zo smal dat wij er alleen overdwars tussendoor konden. Ben benieuwd hoe mensen dat doen met een kratje boodschappen ! Wij hebben het al snel omgedoopt tot smurfen-dorp, want echt alles leek te zijn gemaakt voor smurfen met smurfenauto's die overal onderdoor kunnen snurfen.

                


Aansluitend hebben we nog even een late lunch gedaan in Carniola: naar dat dorpje wilde Edwin al steeds steil omhoog rijden en dat hebben we dan nu maar even gedaan. Het enige wat ik me herinner van dit dorpje is dat het me in 30 minuten zo'n 8 muggenbulten opleverde op mijn voeten en armen.




Aan het einde van de dag hebben we nog even gerelaxt bij het huisje, in het zonnetje was het nog best te doen. Inmiddels zitten we alweer lekker binnen met de haard aan. 

We gaan hier donderdag weg en we hebben van donderdag op vrijdag nog een nachtje in Lucca geboekt. 

Daarna was alles nog onduidelijk aangezien:

  • Het Noorden van Italië getroffen is door noodweer en we niet eerst nog zuidelijker willen rijden.
  • Zwitserland oranje is en dus ook een no-go is.
  • Frankrijk voor een groot deel ook oranje is en daarnaast ook last heeft van noodweer.
  • We in Duitsland zoals het er nu uit ziet, niet meer mogen overnachten zonder eerst een Corona-test te doen. De app van buitenlandse zaken kon er niet echt een sluitend antwoord op geven.
We hebben nog even Oostenrijk overwogen maar daar is het ook een en al regen, dus vertrekken we vrijdag maar vast weer een heel eind richting Nederland, naar Luxemburg wat nog geel is en waar het ook nog een paar dagen droog lijkt te zijn. We hebben een leuk plekje geboekt met een houtkachel in Zuid-Luxemburg tot en met woensdag en gaan dan lekker weer naar huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten