vrijdag 22 september 2017

Chapman's Peak Point, Kaap de Goede Hoop, Cape Point, en Boulder's Beach

Vandaag hadden we best veel op het programma staan. We hebben eerst op aanraden van de reisagent die we tegen kwamen, de Chapman's Peak Point gereden. Dat zou volgens hem de mooiste weg van de wereld zijn. Dat zijn we niet met hem eens, we hebben veel mooiere wegen gezien in onze reisjaren. Het was wel mooi hoor, maar zeker niet de mooiste weg ter wereld.


Daarna zijn we doorgereden naar Boulder's Beach,  Daar leeft een  pinguinkolonie en dat hebben ze goed uitgemolken. Zonde, want eigenlijk was een paar dagen geleden Betty's Bay veel leuker. Nou ja, we zijn toch even geweest en het begon te gieten als een gek. Zeiknat waren we. In de auto hebben we snel even wat warme kleren aangetrokken en hebben we (heel vies) geluncht bij een visrestaurant aan de baai.  Daarna zijn we doorgereden naar Cape Point, waar we een flinke klim hebben gemaakt naar de vuurtoren. Slechts 133 treden, maar wel redelijk stijl omhoog. Om de wijntjes van de afgelopen dagen er weer af te lopen, besloten we niet met het treintje weer naar beneden te gaan, maar te lopen. Sportief gedoe weer.




Daarna nog even door naar Kaap de Goede Hoop. Het was best koud, dus dat werd een spoedbezoekje. Maar we zijn er geweest!


Op de terugweg nog even weer langs de pinguins gegaan, want het kaartje was de hele dag geldig en het was inmiddels prachtig mooi weer geworden. Koud, maar het zonnetje was aanwezig, we zijn zelfs nog een beetje verbrand.










Om 17 uur reden we weg, waarna we na een flinke verkeersopstopping uiteindelijk net op tijd waren voor het eten. Overigens hebben we weer erg lekker gegeten hier: huisgemaakte bobotie met pompoen en rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten