donderdag 21 september 2017

Dag Kaapstad en aansluitend wijnproeverij



Wij zijn geen stadsmensen, maar als je in Stellenbosch bent moet je echt een dag Kaapstad doen. Dus zijn we als echte toeristen in zo’n rode hop-on/hop off bus de stad gaan verkennen. Een mooie tocht door het stadscentrum en langs de mooie stranden. Uiteraard zijn we uitgestapt bij de Tafelberg en zijn we daar naar boven gegaan. We hadden echt mazzel, want we waren daar om 11:00 uur en toen begon het net een beetje te breken en trokken de wolken weg. We hadden nog een paar druppels regen en 2 bliksemschichten, maar daarna trok het helemaal open. Een prachtig uitzicht dus op Kaapstad aan de ene kant en op de zee aan de andere kant. We hebben daar het rondje over de tafelberg gelopen en aansluitend even wat gegeten en gedronken in het restaurant. Rond 14 uur gingen we weer met de kabelbaan terug naar beneden en binnen no time was alles weer potdicht (vanaf de grond was de hele Tafelberg niet meer te zien) en kwam er ineens veel koude wind opzetten. Het zou me niet verbazen als de kabelbaan daarna ook dicht is gegaan en dat alles precies in de 3 uurtjes dat wij er waren open trok, wat een mazzel weer!
We hadden het eigenlijk wel een beetje gehad dus rond 15:00 uur zijn we ook weer weg gegaan, voor de spits uit. We vonden de parkeerplaats weer vrij eenvoudig gelukkig en 1x raden wat een parkeerkaartje van 10:00 – 15:00 uur kostte : 20 rand, 150 rand of 300 rand (een rand is ongeveer EUR 0,70)….


















Nog snel even langs de Spar om vlees te halen een wat maïskolven, want vanavond braaien we in onze eigen tuin. Met de upgrade naar de cottage hebben we namelijk ook een keuken met borden en bestek en een tuin met een eigen braai en die gaan we vanavond maar eens aansteken. Even een lekker flesje wijn van de Knorhoek wijngaard erbij halen uit de honesty bar en dan eten we gewoon lekker in de tuin, net als thuis. We hebben al gelezen dat het zondag lekker weer wordt in Nederland dus wellicht kunnen we ook nog een keer in die week daarna de BBQ aansteken in Nederland, anders is hier echt de laatste keer. 

Precies om 16:15 uur waren we terug op het wijnlandgoed dus precies op tijd voor de laatste wijnproeverij van de dag. We proefden 5 Knorhoek wijnen en hadden daarbij olijven, nootjes, biltong en andere knabbeltjes. Een goed einde van de middag zo in het laatste zonlicht. Inmiddels brandt de braai en zijn de houtblokken over een uurtje of 1,5 à 2 wel hete kooltjes geworden waar we op kunnen braaien.   

In die tussentijd kan ik mooi dit blogje nog even plaatsen bij de receptie van het landgoed, waar wifi nog een beetje snel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten