donderdag 14 september 2017

Van Helmeringhausen naar Fish River Canyon



Vandaag verlieten we de metropool Helmeringhausen en gingen we verder zuidwaarts naar de Fish River Canyon. We hadden veel asfaltwegen en hoewel dat prima doorrijdt, is het wel saai als je met 130 km/uur door dat mooie landschap rijdt. Onderweg zagen we alleen nog struisvogels (oftwel walking bush zoals ze ze hier noemen). Omdat we tijd hadden, reden we nog even om via Keetmanshoop om het kokerboomwoud, dat op de wereld erfgoed lijst staat, te bekijken (zie aparte blog). We wilden daar ook even pinnen, maar dat lukte helaas niet want de pinautomaat was leeg. En bij de anderen stonden dikke rijen. Uiteindelijk lukte het bij de supermarkt om de hoek. Toen we terugreden en linksaf sloegen richting Fish River Canyon, werd de weg weer een gravelweg en was het weer wat meer opletten geblazen. De omgeving werd ook steeds mooier, meer bergen aan de ene kant en veel weidse uitzichten aan de andere kant.

We stopten nog even voor een lunch bij de Canyon Roadhouse. Ze hadden goed naar Solitaire gekeken met de opzet van deze combinatie van lodge-camping-restaurant-benzinestation, maar dat maakte het niet minder mooi. Menig verzamelaar zou hier helemaal wild worden. Er stonden heel veel oude auto’s en het hele restaurant was omgetoverd tot een soort van museum met allemaal oude borden die iets met auto’s of benzine/diesel te maken hadden. Erg leuk gedaan. De lunch was ook prima overigens.







22km verder ligt onze lodge voor de komende 2 nachten. Prachtig gelegen, midden in de natuur. Dit is ons uitzicht vanaf ons terrasje.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten