dinsdag 26 september 2017

De reis in vogelvlucht - Facts & Figures

Wat feitjes:
- Ik heb bijna 40 blogjes weten te posten dit keer. Niet allemaal op de dag zelf, soms even met wat horten en stoten. De blogjes zijn tussen de 60-100x gelezen, leuk dat we zoveel volgens hadden!
- We hebben maar liefst 7.100km gereden. Dat is wel een hoogtepunt kijkend naar onze andere roadtrips en we hadden zelf ook niet gedacht dat het zoveel was.
- We hebben 1x een lekke band gehad, gelukkig was dat snel gefixt.
- We hebben 12 graden Celsius  gehad (bij Hentiesbaai), maar ook 41 graden Celcius (in de Namib Desert)
- Ik heb zo'n 2.500 foto's geschoten, die ik nu heb teruggebracht naar ca. 400 voor in het fotoboek. Ik denk dat er daar gaandeweg nog wel wat sneuvelen.
- De big 5 hebben we niet gezien. Dat kan ook niet want de buffel is niet te vinden in Etosha. En voor een luipaard moet je heel veel geluk hebben (en dat hadden we 2 jaar geleden al in Etosha). We zagen wel genoeg olifanten, neushoorns en natuurlijk dat prachtige spektakel met de leeuwen en hun pas gedode zebra.
- We hebben 2 landen aangedaan: Namibië en Zuid-Afrika. Hoewel Namibië al minder charme heeft dan 2 jaar geleden nu het een van de populairste vakantiebestemmingen is geworden voor Duisters en Nederlanders (bussen vol), is het daar nog echt puur. Soms kom je urenlang niemand tegen op de gravelwegen en je gaat van het ene mooie landschap naar het andere. De mensen zijn vriendelijk en je voelt je daar niet onveilig. Zuid-Afrika heeft voor mij minder charme. Het lijkt heel westers met zijn goede geasfalteerde wegen, grote commerciële bedrijven, etc. Wel is er prachtige natuur, die ons een beetje deed denken aan Oostenrijk en Frankrijk. Toch houden wij meer van het pure zoals in Namibië en zullen we Zuid-Afrika niet meer snel als bestemming kiezen.
- We zagen droogtes, groene vlaktes, bergen, woestijnen, wijngaarden, een canyon, een waterval, een spookstad en alles wat daar tussenin ligt.
- In Etosha zagen we de meeste wilde dieren, maar buiten Etosha hebben we ook ontzettend veel dieren gezien, van de hoopoe tot de "go-away-bird" tot de grootoorvos en ga zo maar door.

En bovenal: we hebben op en top genoten! We komen zeker terug in Afrika, niet volgend jaar, maar wellicht het jaar daarop weer. Er is nog zo veel moois te zien op de wereld!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten