zaterdag 9 september 2017

Fisherman's Guesthouse



Dit is genieten hier. Na een lange, zware rit gisteren kwamen we aan in Hentiesbaai, een klein plaatsje aan de kust. Het is hier heel erg koud vergeleken met Etosha: we gingen van 35 graden naar 16 graden. Best koud als je in je zomerrkloffie aan komt. Dus eerst maar eens even een vest tevoorschijn getoverd. De gastvrouw maakte de haard voor ons aan en we zijn lekker op de bank geploft met een drankje. Later kwam de gastheer Louis ons vergezellen. Hij is kok geweest bij een 3-sterren Michelin restaurant. Nu vist en jaagt hij hier en bereidt hij daarmee de lekkerste gerechten. Over lekker eten kunnen we natuurlijk uren praten, dus dat werd gezellig op de bank bij de haard. Gisteren had hij een hartebeest geschoten en hij maakte voor ons de lever klaar als hapje vooraf. Heerlijk!


Na een dutje en even opfrissen konden we ons opmaken voor het diner: vis! We aten een lekkere gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en een heerlijke saus en groenten. Mjummie!  Aansluitend kwam de Jagermeister op tafel en het “ snuifkanon”. Een soort van zelfgemaakt apparaatje waar een soort van minttabak en een ander menthol-goedje. Je legt je neus op een apparaatje, je telt tot 3 en dan slaat iemand met een hamer op het apparaatje waardoor het poeder in je neus komt. Je snuift en dan drink je een Jagermeistertje. Ik durfde het niet aan, maar Edwin was in 1 klap van zijn verkoudheid af! Haha!

Nu hebben we het ontbijt op (ze hadden zelfs moeite gedaan om wat te doen met glutenvrij !)  en gaan we straks naar Cape Cross. We hebben vandaag de tijd, dus dat komt goed, we zijn heerlijk uitgerust in ieder geval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten