woensdag 6 september 2017

Van Windhoek naar Etosha - 5 september



Vandaag zijn we van Windhoek naar Etosha gereden. Eerst maar eens 12 liter water ingeslagen want er is 1 ding wat je zeker bij je wilt hebben als je onverhoopt stil komt te staan, en dat is water. Genoeg water. Verder onderweg nog een keer gestopt voor koffie en lunch, maar het was vandaag echt een reisdag van 6 uur. De weg naar Etosha is een lange, rechte, geasfalteerde maar oersaaie weg door een dor gebied. De enige afleiding die we hadden waren de bavianen en de wrattenzwijnen (Pumba’s zoals wij ze noemen), die te pas en te onpas op of vlak naast de weg liepen. En de nieuwe Duitse invloeden hier: Bau-Arbeiten. Aan de B1 werd flink gewerkt en dat zorgt in ieder geval voor veel werkgelegenheid. Handjes is het codewoord, dus waarom zou je iemand met een bezemwagen laten rijden als je ook 20 man met een bezem kan laten lopen? En om aandacht te trekken voor de wegwerkzaamheden heb je minimaal 2 man nodig om met een vlag te zwaaien als er een auto aan komt. 

Toen we aankwamen in Etosha hebben we eerst even ingecheckt bij de lodge. Dat ging een stuk soepeler dan 2 jaar geleden toen, om wat voor reden dan ook, onze boeking niet bekend was. Nu wel, en het is een prima kamer met een goed bed en een prima badkamer. Na het inchecken gelijk maar het park in gegaan en we zag in nog geen 3 uur tijd al ontzettend veel: Olifanten, giraffen, wrattenzwijnen, een jakhals, oryxen, zebra’s, koedoes’s, gnoe’s, diverse soorten bokjes/hertjes, hele mooie vogels, waaronder diverse bijeneters, diverse hoenders, een prachtige havik en een aantal vogels waarvan ik de Nederlandse naam zo niet paraat heb, alleen de Engelse zoals de Kori Bustard, de Northern black bustard, hornbills, de crimson breasted strike. Vooral die laatste was heel mooi met zijn fel rode borst. Daar moet ik maar eens naar kijken als ik weer fatsoenlijk internet heb.
Vanavond bij zonsondergang even naar de waterhole gelopen die op 2 minuten lopen van onze lodge is. We zagen 3 olifanten die aan het badderen, drinken en eten waren, ik kan me een slechtere sundowner voorstellen. We hebben hier een filmpje van gemaakt. Die zullen we nog even delen als we weer goed internet hebben over een paar dagen. Net hebben we een prima oryx-steak gegeten bij het restaurant dat slechts 1 minuut lopen is van onze lodge en hebben we een lekker lokaal wijntje soldaat gemaakt. Nog heel even gekeken bij de waterhole, maar daar was weinig te zien (wel veel te horen overigens). Nu nog even lekker relaxen en morgen de hele dag doorbrengen in dit prachtige park Etosha!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten