vrijdag 15 september 2017

Fish River Canyon



De Fish River Canyon stond vandaag op het programma. De vorige keer dat we in Namibië waren, hebben we dit overgeslagen, omdat we omwille van de tijd moesten kiezen tussen het uiterste Noorden of het uiterste Zuiden van Namibië. Destijds kozen we voor het Noorden en reden we door naar Botswana. Dit keer dus het Zuiden en rijden we door naar Zuid-Afrika vanaf hier.
De Fish River Canyon wordt ook wel de miniatuurversie van de Grand Canyon in de USA genoemd. Ik ben daar nog nooit geweest, dus ik kan het niet vergelijken, maar Edwin is daar ooit wel geweest 20 jaar geleden en kan zich goed voorstellen waarom de vergelijking wordt gemaakt. De Fish River Canyon is 161km bij 24km en is 550m diep. We waren al vroeg uit de veren, want de felle zon maakt de omgeving hier zo heiig dat we met zonsopkomst wilden gaan kijken om nog een beetje goed uitzicht en kans op wat mooie foto’s te hebben.


 Om 6 uur ging de wekker, om half 7 zaten we aan het ontbijt en met de opkomende on in onze rug waren we rond 7:15 uur bij de poort van het park. We mochten als eerste door (de receptie was nog helemaal niet open, dus betalen moesten we maar op de terugweg doen) en het was echt prachtig! Wat een uitzicht! Eigenlijk niet in een foto te vatten, maar we hebben toch een poging gedaan.
 








Er waren helaas maar 2 uitzichtpunten, inclusief 1 met een leuke wandeling, dus 10:00 uur reden we het park weer uit. Met nog een hele dag voor ons besloten we niet terug te gaan naar de lodge maar nog zuidelijker te rijden richting de Oranjerivier, die de natuurlijke grens vormt tussen Namibië en Zuid-Afrika. Een mooie weg met veel vergezichten leidde ons naar de C37.



Deze grensweg hebben we nog een heel stuk gereden, een mooie weg tussen de bergen met aan je linkerhand de rivier Oranje, waar flink wat water in staat en waar mooie natuurlijke oevers zijn. Veel dieren zagen we niet, op een paar bavianen na die zich een van de bergen hadden toegeëigend. Helaas moesten we dezelfde weg terug (er zijn simpelweg geen andere wegen) en zijn we op de terugweg nog even langs Ai-Ais gereden. Niet de moeite waard en je moest er ook nog eens 11km heen en terug voor over wasbordjes rijden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten