woensdag 13 september 2017

Kolmanskop

Vandaag zijn we naar Kolmanskop geweest. De weg naar Kolmanskop is lang en saai. Links en rechts van de lange rechte weg waren de elektriciteitskabels, het spoor en de telefoonkabels die precies parallel liepen aan de weg.. Onderweg naar Kolmanskop kwamen we nog langs twee stationnetjes, die ook verlaten waren:



Kolmanskop is een soort van spookstad midden in de woestijn. In 1908 floreerde deze stad vanwege de diamanten die hier gevonden werden. Alles kon, er was geld zat en er werden de duurste dingen uit Europa geimporteerd. Zo was er ook het 1e rontgenapparaat, niet om botbreuken te signaleren, maar om te kijken of medewerkers niet ergens diamanten verstopt hadden. Werkcontracten duurden 2 jaar en na twee jaar moesten de medewerkers in een aparte ruimte, kregen ze laxerende middelen toegediend en moesten ze een week blijven om te kijken of ze niets hadden ingeslikt.

Nu is het stadje zo dood als maar kan en staan de restanten van de huizen vol met zand. Voor fotografen is dit een walhalla, zeker als de zon goed de ramen in schijnt. Wij waren er om 11: 00 uur, dus het licht was allang niet meer optimaal, maar prachtig was het zeker! Unieke locatie voor trouwfoto's zou ik zeggen haha!




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten