woensdag 13 september 2017

Zandstorm in Lüderitz

We waren vandaag ook even doorgereden naar Luderitz, een kustplaats. Gegeten bij een Duitse tent waar je gewoon Wienerschnitzel kon bestellen. Edwin was even in de verleiding maar koos toch wat anders. Verder is de stad niets aan. Omdat Edwins wandelschoenen kapot zijn en ook zijn slippers het bijna begeven hebben, moesten we nog shoppen voor schoenen want we moeten nog sjiek uit eten in Stellenbosch. Maat 46 komt hier weinig voor dus er was weinig keuze. Uiteindelijk de minst lelijke gekozen waar we in de aanbieding 50 Namibische dollar moesten betalen (=ca. € 3,50). Een beetje genant maar in het restaurant denken ze vast dat het hippe Europese schoenen zijn. Ofzo...

Aansluitend zijn we nog even door de stad gereden waar we opeens op de Göringstrasse reden. Ik weet niet hoor, maar ik vind dat niet echt kunnen. Ik zou er in ieder geval niet willen wonen. Sowieso niet in Lüderitz overigens.

Op de terugweg zijn we nog even gaan kijken bij Dias Point waar pinguïns zouden zitten. We hebben ons nog even later zandstralen daar maar niets gezien. De wind was inmiddels flink op komen zetten wat erin resulteerde dat we in een heuse zandstorm terecht kwamen. Best eng want je ziet slecht en er blijft ook zand op de snelweg liggen. En o ja, er kunnen struisvogels, bruine hyena's en wilde paarden oversteken. Gelukkig duurde de zandstorm zo'n 20 minuten en toen waren we ver genoeg landinwaarts om er geen last meer van te hebben en waren we om 17:30 uur weer terug in Helmeringhausen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten