zondag 10 september 2017

Van Swakopmund naar de Namib Desert

Vandaag zijn we van Swakopmund via Solitaire naar het Namib Naukluft Park gereden. Een prachtige weg door woestijn, bergen en prachtige heuvellandschappen. Het eerste deel van de weg was (soort van) geasfalteerd, het laatste deel was een heel stuk slechter: gravelwegen met gaten en kuilen en zogenaamde wasbordjes. Die zijn erg vervelend, vooral als ze minutenlang duren.

De auto ziet er inmiddels echt niet meer uit, met hompen klei van vanmorgen en stof van vanmiddag. Toen we wegreden in Swakopmund was het namelijk mistig en 16 graden en gaandeweg werd het steeds warmer tot uiteindelijk 36 graden.





Onderweg zijn we nog even gestopt bij Solitaire, een benzinepomp met restaurant in the middle of nowhere. Omdat twee jaar geleden de appeltaart waar ze eigenlijk bekend om staan, niet lekker was, besloot Edwin dit keer wat anders te nemen. Helaas, ze hebben hier denk ik toch een ander idee bij een lekkere koek of stukje taart. Mijn darmen waren net weer een beetje op orde, dus ik heb het maar gehouden bij een appeltje en wat water.





18km verderop ligt de lodge waar we in verblijven voor de komende 2 nachten. We slapen in een soort lemen huisje met tentdoek ramen. Beetje primitief, maar alles zit erin. Het is alleen nu nog snikheet binnen, maar vannacht koelt het terug tot 16 graden, met de horren ervoor moet dat prima lukken.  Morgen gaan we naar de Dead Vlei en de rode zandduinen. Dat hebben we twee jaar geleden ook gedaan. Zo mooi daar! Maar vanavond wacht eerst een traditionele braai (oftewel barbecue)!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten