donderdag 21 september 2017

Walvissen en pinguïns



We wilden vandaag walvissen gaan kijken in Hermanus. Echter, naar aanleiding van een tip van Duitse gasten op hetzelfde landgoed waar wij verblijven, en na het lezen van de vermelding in de reisgids, zijn we naar De Kelders gereden, een dorp tussen Hermanus en Gansbaai in. We reden er niet volgens de meest logische route heen, maar wel volgens de mooiste route, namelijk via de walvis-kust-route, met prachtige uitzichten over de bergen en de baaien. Onderweg kwamen we langs Betty Bay, waar een kolonie pinguïns zat. Ik vind die beesten zo grappig, een beetje klungelig en ze struikelen overal over. Een leuke detour dus.







In De Kelders parkeerden we bij een wandelpad langs de kust en vanuit de auto zagen we de walvissen al zwemmen. Gewoon, langs de kust vanwaar je ze kon bekijken. Dus hebben we toch maar weer het statief tevoorschijn gehaald en hebben we daar zeker een uur staan kijken en fotograferen, lekker in het zonnetje, want het is hier steeds zo’n 23 graden.  Aansluitend hebben we nog even geluncht in Gansbaai en op de terugweg naar ons huisje zijn we nog even langs die weg in De Kelders gereden. Het was wat drukker geworden en dat was ook niet zo vreemd want drie walvissen zwommen nu z’n 300 meter uit de kust, en iets verderop waren er nog eens 6. Dus toch nog maar weer even uitgestapt om dit te bekijken.






Tegen 17 uur waren we terug en hebben we ons snel gedoucht en omgekleed in ons nette kloffie want we gingen lekker uit eten bij Rust en Vrede, een toprestaurant hier 20 minuten rijden vandaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten