donderdag 21 september 2017

Van Springbok naar Stellenbosch



Een lange reisdag vandaag (bijna 600km). Gelukkig na 2 dagen slecht slapen lekker geslapen in Springbok, dus na het ontbijt om 07:45 uur op pad: de N7 naar beneden. Binnen 15 minuten was het al raak: alle auto’s werden voor een politiecontrole van de weg gehaald. 3 man politie kwam om onze auto staan: 1 noteerde de gegevens van de huurauto en Edwin’s rijbewijs, de andere twee stelden vragen aan Edwin en mij. Los van elkaar om te kijken of we het zelfde vertelden. Het werd al gauw gezellig met de agenten en dus mochten we snel doorrijden. Naar mate we zuidelijker kwamen, werd het steeds groener en zagen we ook weer rivieren met daadwerkelijk water erin. Dat was heel lang geleden (op de Oranje rivier na dan). Ca. 250km voor de eindbestemming waren we weer aan de beurt voor een politiecontrole : dit keer wat korter want alleen Edwin’s rijbewijsgegevens werden genoteerd. We stopten een paar keer voor een plaspauze, om te tanken en lunchten bij een Plaasstal (zie eerder blog betreffende padstal, dis is net zoiets). Een volgepropt huisje met snuisterijen, veel zelfgemaakte jam, chutney, ingemaakte groenten etc. Daarnaast een heel klein kamertje waar je kon eten. Edwin had een cheeseburger met friet en salade en ik had een salade met steakreepjes, tomaat, komkommer, olijven en banaan (!). En beide een flink glas drinken erbij. Een hele leuke ervaring en dat voor nog geen 10 euro. We namen ook nog wat zelfgemaakte dadelbolletjes mee voor 1 euro. Bizar genoeg zaten in dat hele kleine kamertje nog wat Nederlanders: een mijnheer uut Hengelooo met een eigen reisbureautje. Hij woonde 6 maanden per jaar in Nederland en 6 maanden per jaar in Zuid-Afrika. Hij was opgegroeid in Kaapstad en we vroegen hem naar de must do’s in Kaapstad. Daar hebben we nog een paar leuke tips aan overgehouden die we gewoon in ons drukke programma squeezen voor de komende dagen.

De route naar Kaapstad is erg mooi en we hadden op een gegeven moment zelf het idee dat we in Oostenrijk zaten met die bergen en grote weidevelden met grazende koeien. De korenvelden met de mooie gele bloemen deden ons weer denken aan Noord-Frankrijk en toen we langs de afslag Gouda kwamen, waren we helemaal in de war. Gelukkig kwamen we steeds verder de wijnvelden in. Om de zoveel kilometer is er wel een wijnkelder- of proeverij, dus we wisten zeker zat we in de buurt kwamen van Stellenbosch. Rond half 4 kwamen we aan bij de locatie waar we de komende 4 nachten logeren: op een wijnlandgoed, waar we de rest van de middag hebben uitgezocht wat we de komende dagen gaan doen. Uiteraard onder het genot van een wijntje van het landgoed zelf, wat natuurlijk spotgoedkoop is hier: omgerekend ca. EUR 3,80 per fles. Ik ben bang dat er vanavond bij het eten nog wel een door gaat.




Morgen gaan we walvissen spotten, een stukje tuinroute rijden en eten bij Rust en Vrede, een van de toprestaurants in Zuid-Afrika.  De taxi is gereserveerd, onze mooie kleren hangen klaar (kunnen zelfs nog even gestreken worden hier), we hebben er zin in!! De andere 2 dagen gebruiken we om Kaapstad en omgeving te verkennen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten